Do you want us to help you to create a jingle for you

Check out this new nursery rhyme of kid friendly entertainment.

buy

Use our Bitcoin Automated Trading Platform & Earn 1% daily compounded Bitcoin. Register Here



iPad apps for 6-8 years old kids : This is my latest iPad project called Oh Mommy - Musical Storybook.


Saturday, November 4, 2017

Financial Literacy

To be able to sustain your financial literacy. You must learn continuously. 
https://www.facebook.com/kclaumoney/videos/1823082947732914/

Thursday, November 2, 2017

What is the Bootstrap Entrepreneur?

The bootstrap entrepreneur that depending on their financial capability based on whatever immediate recourses that available especially credit card, one-year saving including unit trust, insurance income, stock income, any passive income accumulated, dividend or any other income that can substitute the entrepreneur's account receivable in order to sustain the daily business cash flow. Besides, the entrepreneur can also provide their core services or expertise to any prospects in order to build their innovative product along the way while sustaining their daily operation. The bootstrap strategy may not suitable for all entrepreneurs out there because it is way too slow to generate a profit. Some may prefer to pitch their idea to angel investor or venture capital firm. It depends on your goal whether bootstrap or VC/angel fund is the way forward. Either way is right for you.

In today's cryptocurrency or blockchain world, we entrepreneur can now leverage on this innovative way to generate passive income in Bitcoin. And I am excited to be in this cryptocurrency world now.

Thursday, March 23, 2017

Kenapa Usahawan Online/Startup Wajib Mempelajari & Melabur dalam Bursa Saham?

1 - Leverage / Menumpang

Apakah yang dimaksudkan leverage atau menumpang? Baik. Konsepnya begini. Duit anda tidak akan berkembang jika duit anda tidak bekerja untuk anda. Anda hanya mengharapkan pendapatan daripada pelanggan yang mana ada kalanya mungkin pelanggan anda lambat membayar perkhidmatan yang anda bekalkan. Disebabkan keadaan ini, konsep menumpang atau leverage sedikit sebanyak dapat mengatasi inflasi dan yang pasti duit bekerja untuk anda dari semasa ke semasa. Contohnya jikalau anda melabur dalam kaunter saham yang bernilai RM1.00 pada harga semasa dengan pelaburan minima 100 unit bersamaan dengan RM1.00 x 100 unit = RM100. Dan jika harga semasa telah meningkat dari RM1 ke RM1.5 dalam masa sebulan, maka anda telah untung RM0.50 iaitu RM50 dalam masa sebulan. Anda boleh menjual saham anda sebanyak RM1.50 x 100 unit dengan harga RM150. Atau jika anda biarkan ia selama setahun anda akan mendapat capital gain bergantung kepada harga semasa terkini. Sudah tentu akan ada rugi dalam masa terdekat mengikut keadaan ekonomi semasa tetapi, jika anda memilih kaunter jangka panjang yang stabil, anda tidak perlu risau semua itu. Rugi adalah pasti tetapi anda perlu diversify kan portfolio anda supaya rugi dapat dikurangkan. Inilah apa yang saya telah lakukan sejak 2016. Ya, masih baru, tetapi saya telah untung RM600 dalam masa 2 minggu setelah mempelajari pelbagai buku saham. Anda juga boleh hadiri pelbagai seminar saham di luar sana dengan harga RM4-5 ribu jika anda tidak suka membaca. Anda boleh pilih. Yang penting jangan bagi pelbagai alasan, saham buka skim cepat kaya tetapi perlahan-lahan boleh kaya mungkin 10 tahun jika disiplin mantap.

Bayangkan jika keuntungan daripada syarikat startup anda dilaburkan demi mengawal masalah cash flow di masa hadapan, inilah caranya. Ingat, Cash flow adalah oksigen syarikat. Untung hanya sementara.

2 - Simpanan untuk anak, isteri & pencen
Pasaran saham ada musim turun & naik. Jangan kata pasaran saham sentiasa naik & sentiasa turun. Jika anda nak melabur untuk jangka yang panjang, anda disarankan untuk melabur di dalam pasaran saham yang kukuh dan stabil untuk jangka masa yang panjang. Inilah yang dikatakan "capital growth". Jika anda membeli saham jangka panjang untuk anak bernilai RM1.00 sebanyak 5,000 unit iaitu 50 lot, maka modal yang anda perlukan ialah RM5,000. Anda jual bila harga saham tersebut setelah setahun sebanyak RM2.00 hasil kenaikan tersebut. Maka anda telah untung 50%. Untung dalam saham sebanyak 5-15% terlalu biasa. Jangka masa panjang memang luarbiasa tetapi memang ada saham yang untung 50-100% malah lebih!

3 - Anda tidak suka MLM
Saya percaya ramai orang di sana tak akan bersetuju dengan pendapat saya. Jika anda skeptikal tentang MLM anda ternyata salah. Sejujurnya, saya pernah terlibat secara langsung dalam dunia MLM sejak 2010, tujuannya adalah saya nak belajar bagaimana mereka menjalankan operasi MLM secara berkesan. ternyata pengalaman yang saya terima amat berbaloi dari segi komunikasi & etika. Ianya penting kerana jika anda seorang yang pendiam tetapi nak berniaga dan pada masa yang sama anda ada idea startup yang bernas dan anda tak tahu nak present idea anda secara berkesan. Di sinilah anda membina keyakinan diri anda kalau anda nak buka apa-apa sahaja business sesuatu hari nanti. Pada masa itu, saya memang sedang menjalankan bisnes startup saya sehingga sekarang. Yang menyebabkan bisnes MLM itu rosak ialah orang itu sendiri yang menyalahgunakan peluang yang ada menyebabkan masyarakat amat skeptikal tentang bisnes MLM. MLM adalah bisnes rekruitmen, jika anda ada bisnes startup tapi takde pelanggan tak guna juga! Anda kena cari pelanggan tetap supaya anda aliran tunai syarikat anda positif. Nak tak nak anda wajib ambil template bisnes modal MLM ni kerana ia memang proven. It's a billion dollar company dalam dunia MLM ni. Nah, kalau anda jenis tak suka cari downline, invest lah saham. Kalau semuanya susah, saya tak tau nak cakap apa dah. Bacalah buku tentang personal growth supaya minda anda tak negatif. Minda negatif buat apa semua tak jalan. Percayalah. Saya dulu nak ubah diri ke arah positif memang susah, tapi ia ambil masa yang sangat lama. Tips cara nak baca buku bagi si pemalas ialah baca 1 bab sahaja seminggu atau sehari, bila dah ketagih baru tambah. Kalau dah ketagih macam saya, saya baca buku lompat bab demi bab. Bukan linear reading. Best tak tips saya?


Bersambung....dah panjang sangat ni, rajin ke korang nak baca. Kalau saya jual eBook korang nak beli tak? Harga RM50. Ada sesiapa berminat, sila PM tepi.

Monday, March 16, 2015

Use this code GETRM400 to redeem 50% discount for your Android beginner course

Use this code GETRM400 to redeem 50% discount for your Android beginner course. Only 5 remaining for registration. Book Now!

Course Description:
In this code-along Android Studio development course, trainer Amin Kamis, previously a multimedia designer will show you how to successfully develop your very own Android mobile app with the Java programming language for the first time. He will walk you through the fastest way to learn Java programming by creating a simple Android app within 7 hours. Step-by-step, you will learn how to create an Android app with Java programming with more challenging and fun! Most importantly, you will not scare of programming anymore because the trainer will show you how to inspect a code and reuse the code.

Benefits:
  • Certificate of Participation
  • All final codes are provided in the thumb drive for your revision with some comments or remarks. You can bring the thumb drive back home.
  • A crash course hands-on training. We will explain less theory while we are code-along with you.
     
Prerequisites:
  • Participant must bring their own laptop with at least 4GB RAM and Android Smartphone.
  • Participant is totally newbie in Java programming.
  • Participant is willing to learn a simple Java programming.
     
Training Venue:
Happy Ring Ring Sdn Bhd (871207-H)
SOVO @ The Armada, Lot L1.01, 1st Floor,
Plaza Armada, Armada Petaling Jaya,
Lot 6,  Lorong Utara C, 46200, Petaling Jaya,
Selangor. GPS Location: 3.104189,101.640838

Date of Training:
25 Mac 2015, Wednesday
Time:
9:00am - 5:00pm (lunch time : 1:00pm - 2:00pm) 
Trainer Profile Amin Kamis is the Creative Entertainment Officer (CEO) of Happy Ring Ring Sdn Bhd, established since 2010, a creative mobile application company that produces many creative mobile content for children in many categories of book, entertainment and music for iPhone, iPad & Android for both global and local market. Technically, he had previously done all the mobile application himself from scratch using both XCode and Android Studio with some other open source JavaScript frameworks. The twice winner of two majors hackathon event such as Angelhack KL and D3:2.0 event by SKMM had made him wanted to contribute the knowledge to the community on how important it is to become a competent app developer. He is now managing his own creative mobile app company and co-founded a Halal eCommerce startup business HipHalal and other hackathon business called Idea Mate.

Sunday, October 12, 2014

Musical Playtime Storybook


Musical Playtime Storybook is FREE to download from the Amazon Appstore for a month starting from today until 11 Nov 2014.


Monday, September 29, 2014

Singing Book for Kids

Singing Book for Kids
ipad apps for kids

My Artwork for SALE!